میکروسوئیچ قطع کن چیست؟
امروزه با به وجود آمدن برق و گسترش آن، سیستم های بسیار جدیدی ساخته شده است که همه آن ها به منظور رفاه و آسایش افراد جامعه طراحی شده اند. یکی از تجهیزاتی که در صنعت برق مورد استفاده می گیرد، میکروسوئیچ است. میکروسوئیچ یک نوع از ابزار های کلید زنی در صنعت برق است که کاربرد های بسیار متنوعی در صنعت برق دارد به طوری که همه روزه از قطعاتی که میکروسوئیچ در آن ها به کار گرفته شده اند، استفاده می کنیم. به طور کلی میکروسوئیچ ها کلید هایی هستند که با کمترین تحریک شروع به فعالیت می کنند . استفاده از این نوع کلید ها به دلیل ویژگی هایی مانند هزینه کم و عمر مفید بالا بسیار کاربردی است. میکرو سوئیچ ها به صورت گسترده در تمام صنایع و موارد خانگی مورد استفاده قرار می گیرند.
میکروسوئیچ چیست؟
میکروسوئیچ کلید بسیار حساسی است که با کوچک ترین ضربه فیزیکی تحریک می شود و عمل قطع و وصل مدار الکتریکی را کنترل می کند. معمولا یک مکانیسم فنری، به سرعت عملکرد میکروسوئیچ کمک می کند و با کوچک ترین ضربه یا تحریک شاسی، عمل مکانیکی مورد نیاز برای تغییر وضعیت کنتاکت ها انجام می شود.
یک نوع از ابزار های کلید زنی در صنعت برق محسوب می شود و کاربرد های بسیار متنوعی در صنعت برق دارد. میکروسوئیچ ها در واقع همان لیمیت سوئیچ در ابعاد کوچک تر هستند که با کوچک ترین فشار عمل می کند. میکروسوئیچ ها را می توان یکی از اساسی ترین تجهیزات در صنعت برق دانست. به عبارت کلی میکروسوئیچ فلزی است که به شکل U معکوس شده است، که از سمت خودش کشیده شده است. این نوار کششی کوچک، نیروی محرک را به اتصال متحرک انتقال می دهد و سپس آن را به حالت rest باز می گرداند و پس از آن اعمال نیرو، از محرک برداشته می شود.
کاربرد میکروسوئیچ ها
همان طور که اشاره شد، میکروسوئیچ ها کاربرد وسیعی در صنعت برق دارند. امروزه میکروسوئیچ ها در صنعت اسانسور، بالابر، رباتیک، ایمنی و تشخیص در برد های مختلف، اتومبیل سازی، دزدگیر و… کاربرد های بسیاری دارند. میکروسوئیچ ها می توانند موتور های کوچک، لامپ ها و سیم پیچ ها را مستقیم قطع و وصل کنند. هر کلید مکانیکی از دو قسمت رسانا تشکیل می شوند که با اتصال آن دو مدار وصل و با جدا شدن آن ها قطع می شود. این دو قطعه را کنتاک می نامند. کنتاک علاوه بر این که باید رسانا باشد و در برابر خوردگی نیز مقاومت داشته باشند باید دارای سختی متناسب برای مقابله و مقاومت مکانیکی در مقابل سایش را نیز داشته باشند.
از دیگر کاربرد های رایج میکروسوییچ ها می توان به اینترلاک در های دستگاه مایکروویو، کلید های تشخیص طبقه و ایمنی در آسانسور ها، دستگاه های سکه ای، تشخیص جمع شدگی کاغذ در دستگاه های کپی اشاره کرد.
مزایای میکروسوئیچ ها
1- طراحی مدار ساده و واضح
2- مناسب برای هر محیط صنعتی
3- دارای دقت بالا و تکرار پذیری خوب
4- کم مصرف
5- قادر به تغییر بار های القایی بالا
6- نصب آسان
7- مقاومت فیزیکی بالا و قابلیت استفاده در محیط های پر خطر
8- معمولاً دارای یک کنتاکت برقی قوی برای تغییر مستقیم جریان های بالاتر بدون نیاز به رله های کنترل کمکی
9- افت ولتاژ پایین
10- مقاومت بالا در برابر سر و صدای الکتریکی
11- تنوع، قیمت مناسب و کاربرد وسیع